Raspunsuri la întrebarile lumii…


sursa foto: acvila30.

În timpul destinat lecturilor,dau peste raspunsul Sfantului Nicolae Velimirovici .Acesta le raspunde oamenilor, ajutandu-i sa gaseaca o cale dreapta si rezolvari în stabilitatea credintei lor.Grefierului Veselin G., care se întreba de ce Sfantul Sava nu a scris carti, îi raspunde în felul urmator (si voi cita din carte):

„Nu cumva, spui, „fiindca nu era hartie?” Era hartie si atunci, chiar mai buna decat
acum- hartie din piele. Si cerneala era, care se decoloreaza mai greu decat cea de astazi. Daca te vei duce la Hilandar, vei vedea manuscrise din acel timp, ale împaratilor si sfintilor, care sunt mai putin decolorate ca testamentul bunicului tau.
Sfantul Sava a scris, dar a scris putin. Într-adevar, puţin a scris cu cerneala pe hartie,
însa mult, foarte mult printr-un alt mijloc: prin mijlocul folosit de apostolii lui Hristos. Citeste ce le scrie Pavel corintenilor: cartea noastra voi sunteţi… slujita de noi, scrisa nu cu cerneala, ci cu Duhul Dumnezeului Celui Viu (2 Corinteni 3, 2-3). Prin acest mijloc a scris Sava foarte multe carţi, cu milioanele. Cati sarbi de Doamne-ajuta, atatea carti are Sava. El scrie si în ziua de astazi. Toţi acei copii care canta în fiecare dalb ianuarie: „Sa strigam cu dragoste sfantului Sava…”  sunt cele mai noi carti ale lui Sava. El nu le scrie cu cerneala, ci cu Duhul Dumnezeului Celui Viu. Si nu scrie pe hartie, ci pe inimi. Nu scrie cuvinte trecatoare, ci vesnice; nu cuvinte ale mortii, ci cuvinte ale vietii; nu cuvinte ale acestei lumi, ci cuvinte ale lumii celeilalte. Cel mai mare si mai minunat carturar sarb, neasemuit, neîntrecut! Biblioteca lui vie este mutata în parte la ceruri; operele lui complete nu se pot arata acum, ci se vor arata la sfarsitul lumii si al vremurilor, la Judecata de apoi a lui Dumnezeu.”

Nu am mai recomandat de mult timp nimic,asa ca puteti socoti orice scriere a Sfantului Velimirovici o invitatie deschisa din partea mea spre lectura, pe care o adresez tuturor, indiferent de varsta.

Reclame
Explore posts in the same categories: Recomand !

Etichete: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment pe “Raspunsuri la întrebarile lumii…”


  1. Si Sfantul Augustin scrie bine 🙂 iti recomand sa ii rasfoiesti lucrarile daca ai timp


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: