Iubim pentru a trăi sau trăim pentru a iubi?


„Fericit este cel ce are o asa dragoste de Dumnezeu, precum are cel nebun îndragostit de iubita sa.” -Sfantul Ioan Scararul

Iubirea este singurul medicament pentru suflet. Orice om care si-a pierdut puterea de a iubi se poate considera cel putin bolnav.Întreaga noastra existenta se partucularizeaza în acest fapt.Speranta ramane doar un ciot în paralel cu sentimentul de iubire.E adevarat ca ea se naste în timp, dar spre deosebire de ura, care se invata, iubirea încolteste în noi dintr-un simplu gand si rodul ei nu-i întotdeauna dulce.
Iubirea înseamna sacrificiu.A renunta la tine însuti, nu-i acelasi lucru cu a te darui.Cand bratele ei iau forma unei sfere si tampele îi ard mai tare decat razele soarelui din ultima luna de vara, sau cand inima ei bate langa inima ta si te asteapta sa intri, atunci înseamna ca te-a primit…
Nu exista un drum mai sigur catre Dumnezeu decat o calatorie în doi.Cand unul are harta si celalalt îi întelege sensul pana si cea mai mare distanta devine rastimp.Nelinistea are la baza îndoiala, nevoia de mai multe raspunsuri si de siguranta pe care ieri nu te-ai fi gandit sa o ceri.Si totusi, viata are mai multe etape, dar prima si prima cu siguranta e nevoia de cunoastere.Orgoliul omului a avut grija sa strice si aceasta frageda  dorinta, devenita mai tarziu nevoie, prin banalul motiv al îngamfarii.Trufia de a nu accepta adevarurile altora ca adevaruri absolute si a ramane la propriile ideologii prabuseste posibilitatea unei lumi întru totul desavarsite.Daca am folosi pasiunea pe post de subterfugiu, ea nu va ramane decat o patima, la fel ca betia sau adulterul, care va fi stinsa prin satisfacerea trupului si amagirea sufletului.
Nu priviti pe cel iubit ca pe un musafir, iar daca iubirea voastra va deveni adapost, aminti-va ca temelia nu a fost pusa doar de unul dintre voi!

Ramane întrebarea: sa ne traim viata iubind sau sa iubim pentru a ne putea trai viata?

Reclame
Explore posts in the same categories: Ganduri

Etichete: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

26 comentarii pe “Iubim pentru a trăi sau trăim pentru a iubi?”

 1. Rodica Says:

  Da!Iubind pana la sacrificiu!Chiar de-i dureros pana la dizolvare!
  Drumul spre Dumnezeu trece prin inimile oamenilor.

 2. yuri Says:

  Foarte foarte frumos. Mi-a plăcut mult de tot.
  Concluzia? Trăim pentru a iubi, cel puţin, eu pentru asta trăiesc 🙂

 3. ANM Says:

  traim pentru a iubi. si daca traiesti pentru iubire.. toate se aseza frumos in viata..:)


 4. Speranta ne face mai puternici, chiar daca ramane la stadiul de iluzie.De asta nu am sa-i înteleg pe cei care vad o inutilitate în a spune „eu sper…”, ea ne ajuta cel putin din punct de vedere psihic.

 5. ZuZu Says:

  Sa ne traim viata iubind e cel mai frumos, insa daca nu iubesti sau nu ai iubit vreodata cum simti ca traiesti? Deci iubim si pentru a trai.

 6. altcersenin Says:

  ” Orice om care si-a pierdut puterea de a iubi se poate considera cel putin bolnav” , iar cel ce-si pierde speranta pierde puterea de a trai… chiar daca nu recunoaste sau poate nici nu-si da seama, omul traeste cu sau prin speranta … si iubim pentru a putea trai.

 7. Silvia Says:

  bine zis, temelia e punsa numai de unul dintre cei doi…cred ca ma gandisem rara in acest fel

 8. Malli Says:

  Eu cred ca traim pentru a iubi… nu degeaba oamenii care nu au cunoscut iubirea toata viata simt ca au trait degeaba…


 9. […] iar tuturor: Ada, Adela, Agnes, Altcersenin, Andrei, Blue Caffe, Brad, Caius, Cammely, Carmen, Chat Noir, Cristi Dima, Cristi […]

 10. CristiShady Says:

  Iubirea..este un lucru despre care vorbesc multi si il inteleg cu adevarat putini, si nu vorbesc asa ca sa ma umflu in pene dar, practic, asta este adevarul. Vedem zeci, sute, mii de declaratii de dragoste, insa la primul hop s-a dus dracu si dragostea, si toate alea. Cati oare nu spun te iubesc fara sa o faca, unii fara ca macar sa aibe intentii ascunse, ci doar pt ca nu prea inteleg ce este dragostea?
  Cati sunt in stare sa faca anumite lucruri nu pt ca asa vrea persoana de langa el, ci doar pentru ca acele lucruri le fac fericite?
  Dragostea aceea care dureaza pana la prima alternativa mai buna, sau pana la prima noapte nu ne face nici sa traim, si nici fericiti in adevaratul sens al cuvantului.
  Si relatiile care se termina cu „da-l/da-o dracu, de aia nu mai pot eu de el/ea” nu cred ca au avut vreodata un strop de dragoste adevarata/
  Unii oameni traiesc fara sa iubeasca, se mint ca ei nu au sentimente si ca le este bine.. Altii iubesc fara sa arate, pt ca asta, in conceptia lor, ii face slabi.
  La un moment dat toti ajungem sa iubim ca sa traim, iar din acel moment nu mai este cale de intoarcere.

 11. Anchu Says:

  de fiecare data, cand popsesc aici, ceva imi patrunde adanc in sulfet.
  asa este si cu aceste cuvinte
  iubind, cu siguranta ne traim viata…iubind, totul are sens.

 12. Cameleona Says:

  Da, ştiu. Eu sunt cel puţin bolnavă… :).


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: