Pe-O Veste De Adormit Bătrânii


A fost odată ca niciodată (nu de alta,dar asa încep toate poveştile) o tânară frumoasă,bogată şi singură,pe numele ei Ramonica Micu.Când veni vremea sa se mărite,îl cunoscu pe nea Nicu Cutărescu (om din popor),mic la stat-mare la sfat,care îi jură iubire si respect cat o trăi el.Certurile au devenit din ce în ce mai dese,iar nea Nicu a privat-o si de libertatea care îi mai rămăsese.La cererea divorţului,tiranul nici nu vru s-audă de asa ceva.El era singurul bărbat din viaţa ei,cum să-i acorde divorţul? Întamplarea făcu ca la scurt timp sa moară,iar Ramonica noastră cunoscu alt fecior,pe nea Nelu (Tradatoru’).El îi promise la rându-i libertatea periclitată si câte si mai cate în luna şi-n astre…De ochii lumii o lăsă liberă,dar nu ezită să o însele de câte ori avu ocazia,ba cu vecina de deasupra,ba cu te miri cine.Relaţia lor să fi durat vreme de 10 ani,dupa care divoţul a fost inevitabil.Aproape toată averea familiei fusese înstrăinată,iar Ramonica noastră nu mai prezenta mare interes pentru nimeni.
Deşi îmbătrânise,iar speranţa unei noi împreunări fusese spulberată,apăru si nea Nae (Turnatoru’),care o ameţi de-a binelea.Cum vederea îi fu slabă,o păcăli pe Ramonica noastră că ea-i cea mai frumoasă,că nu-i vede nici un defect si alegerea lui ar fi cea mai bună solutie-pentru toată lumea.Încrezătoare ca de fiecare dată,îi dă o sansă şi acestuia.Cum se simţi pe picioarele lui (asta se intampla mai rar,avea darul de a mai consuma una-alta) începu şi el,ca şi cei dinainte,să profite de ce mai rămăsese.Cum ajunseră atat de săraci,nea Nae se gândi să înainteze un act prin care vor renunţa la 25% din avuţia rămasă, pentru,spunea el, „a trăi mai bine”.N-avu încotro si semnă,apoi se reSemnă (Ramonica noastră).Văzand că merge,saşiu veni şi cu alte revendicări,bani pe care şi-i atribuia fără reţineri.Aşa că în vara anului cu pricina,Ramonicăi i se impozitează putinul pe care îl mai avea.Banii strânşi se zvoneşte că s-au dus pe genţile amantei blonde,pe mofturile fetelor din prima casătorie,şi spre desfătarea aşa zişilor prieteni.
Povestea nu are încă sf
ârşit,dar finalul se va scrie în curând,grăbit fiind de împrejurarile prin care trec cei doi-nea Nae si Ramonica.

*Acest text este un pamflet,vă rog trataţi-l ca atare.

Reclame
Explore posts in the same categories: Pamflet

Etichete: , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

9 comentarii pe “Pe-O Veste De Adormit Bătrânii”

 1. miscellaneous11 Says:

  Saraca femeie. Da’ merita, ca-i proasta. Se-ncrede ea asa in vorbele tuturor amaratilor … 🙂


 2. […] cu Hituri (runda 25) Mă-ntreb uneori dacă, atunci când vine vorba de muzică, sunt doar un tip capricios sau pur şi simplu…complicat. Ştiu doar că niciodată n-am avut nevoie aici de […]


 3. Cand banul devine idol, orice se poate intampla…


 4. […] şi pe Suzy, şi pe Alex, chiar dacă ştiu mobilul crimelor . Mai citesc câte ceva pe blogul lui Andrei(sper că nu se supără că îi spun aşa). Mai intru şi pe blogul lui Shauki(şi cel cu cărţi, […]

 5. teonegura Says:

  Ramonica…Romanica, pana la urma jocul de cuvinte e absolut superb:) Pacat ca, vezi tu, ea e femeie simpla, dar in jurul ei fosnesc atat de multi…pesti, sa zicem, ce-o vand pe cate un lingou de aur, sa se prostitueze.

 6. Myriam Says:

  Of of…si inca cate Ramonici nu sunt pe lume.Fete naive,care spera ca hop tzop vine el Fat Frumos si-o emancipeaza cand de fapt o lasa mai mult cu buza umflata,eventual batrana si nitel stoarfa in ochii celor din jur.Profitori probabil sunt la toate colturile…asteapta doar momentul potrivit…si proasta potrivita>:)

 7. Alex`andra Says:

  din câte văd, mai to(n)ţi ( sper ca cititorii să simtă gluma ) o confundă pe biata ” EA ” din pamfletul tău cu o fată naivă,una tipică zilelor ” de cândva ” . . . săraca RomÂnica :)))


  • Fiecare vede doar ceea ce vrea să vadă, asta-i tot.O mâhnire în suflet totuşi am,ţinând cont,cum am spus-o şi într-un post,că singura mea dorinţă legată de acest blog e ca cititorii să mă înţeleagă.Nu renunţ încă,dar e clar că-i de muncă la capitotul ăsta.
   Poate tu ai mai făcut puţină lumină,cine ştie.Mersi de vizită !


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: